20 Mayıs 2013 Pazartesi

Kuymak tarifi......


Cumartesi günü kuymak yaptım çok lezizdi.
işte tarifi :) çok zor değil....

2 yemek kaşığı tereyağı
2,5 yemek kaşığı mısır unu ( fırınlanmış mısırdan, balık için kullanılanda olabilir )
2 bardak kaynayan su
1 kase çeçil peyniri isterseniz kaşar peynirindende yapılabilir..
ve 1,5 çay kaşığı tuz


ilk tereyağımızı eritiyoruz kaynamaya başlayınca mısır unumuzu ekliyoruz. yağı yedirip kavuruyoruz. fokurdamaya başlayınca suyumuzu yavaş yavaş ekliyoruz .


dikkat etmeliyiz çünkü unumuz fokurdadığı için suyu biranda koyarsak elimize sıçrar yavaş yavaş koyarsak bişeycik olmaz:)


tuzumuzu ekleyip yuverlayarak karıştırıyoruz.
 suyumuzu yediriyoruz ve kaynamaya bırakıyoruz. fokurdayarak tereyağlarımız kuymağımızın üstüne birikmeye başlayacak tereyağı dışarı çıktıktan 10 sn ye sonra peynirimizi tepeleyerek koyuyoruz ve kapak kapatıyoruz eriyince tereyağları üste çıkar ama dikkat edilecek husus peynirimizin alta çökmemesi üste kalması :)



cveeeee işte hazır hali bu görüntü olması gerekli :) kuymağımız hazır afiyet olsun :) ......

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınız beni çok mutlu ediyor. Yorum yaparsanız çok mutlu oluyorum :)